Avbytare: Izzettin Adigüzel, Anton Stelter, Nicklas Mattsson, Carl Odell, Patrik Lippe och Mathias Herrström.

Fredrik Odell ut - Mathias Herrström in 64 min
Oliver Oliveros ut - Pontus Andersson in 69 min
Joel Jakobsson ut - Victor Larsson in 72 min

MATCHKOMMENTARER
Säsongspremiären avklarad på en kylslagen halvt isig konstgräsplan i Anderslöv. ÖT Smygehuk testade ett helt nytt spelsystem. Nyförvärven Anders Ohlsson och Sebastian Lindahl fick visa upp sig och 16-årige Anton Stelter fick göra A-lagsdebut när han kom in i paus. Mittfältaren Fredrik Odell testades i första halvlek som mittback bredvid Joel Jakobsson. ÖT Smygehuk satte full fart direkt från början och i den 3:e minuten spelar Gustav Lindquist ut bollen till vänster mot Sebastian Lindahl som tar sig ner mot kortlinjen och spelar ett hårt inlägg jämns med marken fram till Oliver Oliveros som bara kan placera in 1-0. I den 7:e minuten kontrar Gylle effektivt där man på andra försöket skjuter ett skott som går via Fredrik Odell och Anders Ohlsson in i mål till 1-1. På grund av den bitande kylan så kommer matchreferatet att hållas väldigt kort då det nästan var omöjligt att kunna skriva något alls med stelfrusna fingrar. I den 33:e minuten kommer Sebastian Lindahl ner till vänster igen och vänder snyggt bort sin försvarare och går in i banan och avlossar ett skott som målvakten räddar. I den 35:e minuten dribblar Pontus Andersson sig förbi ett par motståndare innan han snyggt släpper bollen på djupet till en framrusande Sebastian Kristensson som tar sig in i straffområdet och spelar bollen snett bakåt till Oliver Oliveros som prickar in sitt andra mål för kvällen till 2-1. I den 41:a minuten kvitterar Gylle till 2-2. I paus görs 4 byten. ÖT Smygehuks första 15 minuter av andra halvlek är riktigt bra då vi kommer fram i anfallsvåg efter anfallsvåg. I den 48:e minuten slår nyss inbytte Nicklas Mattsson en fin långboll till Sebastian Lindahl som tar sig ner på högerkanten. Sebastian tittar upp och spelar bollen snett bak till Johan Hellström som skjuter in ledningsmålet till 3-2 från 16-meterslinjen. I den 51:a minuten spelar Nicklas Mattsson upp bollen igen och via skarv av Oliver Oliveros når bollen Johan Hellström som kommer fri och Johan rundar iskallt målvakten innan han placerar in 4-2 vid den bortre stolpen. Därmed är Johan också dubbel målskytt. I den 56:e minuten blir Johan Hellström nerbrottad i Gylles straffområde och domaren kan inget annat än att peka på straffpunkten. Sebastian Lindahl stegar fram och målvakten slänger sig till vänster men Sebastian får se sin straff gå utanför den högra stolpen. I den 61:a minuten får Gylle straff efter en tilltrasslad situation där ingen av ÖT spelarna vet egentligen varför det blev straff. Straffen förvaltas på bästa sätt och därmed 4-3. Sista halvtimmen är det lite "Hawaiifotboll" där båda lagen har en del chanser att göra ytterliggare mål men matchen slutar 4-3. Skönt att förra årets storskyttar Oliver Oliveros och Johan Hellström öppnade sina målkonton dubbelt upp. Sebastian Lindahl gör en riktigt bra match och spelar klokt och fyndigt offensivt och har också två assists på sitt konto. Nicklas Mattsson kommer in i paus och styr upp försvarsspelet föredömligt och är även med och bygger upp anfallen till två mål. I nästa match väntar Anderslövs BoIK på lördagen den 16:e februari klockan 13:00 på Anderslövs konstgräs.